activewear

Helenas kamp mod overvægt - Her er hendes historie

Helenas kamp mod overvægt - Her er hendes historie

Et liv med overvægt og dårlige vaner 

Jeg har altid været overvægtig. 

Da jeg var teenager blev det for alvor et problem. Siden dengang har mit liv bestået af slankekure, træningsplaner og dårlige vaner. Jeg har vekslet mellem at være i fuld kontrol eller slet ingen kontrol.

Jeg har ikke en spiseforstyrrelse. Jeg sætter mig ikke ned og spiser til jeg ikke kan rumme mere. Nej. Jeg træffer dårlige valg på dårlige valg, når jeg tager på. Og så er jeg inaktiv. Ekstremt inaktiv. Eller - det var jeg. For i 2016 opdagede jeg en måde at træne på, som gav mening for mig, og faktisk krævede det coronanedlukning nummer to, før jeg stoppede med det. Jeg havde ellers tabt over 30 kg frem til 2019, og jeg var muligvis i mit livs bedste form.

Men så tog jeg 20 kg på. Hvis jeg dog bare havde taget på, fordi jeg nød livet og var glad. Men nej. Jeg tog på, fordi jeg var træt, bekymret og alting føltes meningsløst. Og hvad gør man så? Man finder den nemme glæde. For mig var det regelmæssige hyggeaftener med chips og hvad der ellers hører til. 

Hvad er anderledes nu?

Jeg tror i virkeligheden, at jeg må jeg kigge lidt indad her. Det er jo ikke fordi jeg siden nedlukningen i 2021 ikke har forsøgt at komme op på hesten igen. Det har jeg. Og jeg har været på vej. En uge eller to. Opgivet. Og så taget lidt mere på igen. Og det er sket en del gange. Så jeg kan godt forstå, at man er lidt skeptisk, når jeg påstår at forsøge igen.


Men i virkeligheden er det jo sådan det er, når man opsøger noget, man ikke allerede har eller ikke allerede kan. Man forsøger nogle gange, fejler lidt her, lykkedes lidt her. Bliver man ved, så kommer man jo tættere og tættere på målet. I hvert fald hvis man justerer, når man falder og sørger for at holde fast i de ting der virker. Og det er måske svaret, i forhold til hvad der er anderledes nu. Jeg er anderledes nu. 

Becoming Helena 

Der er to sætninger som har sat sig fast som temaer for mit nuværende projekt.

"Du kan kun opnå de resultater, som du selv tror på, at du kan. Og jo mere du gør noget, jo nemmere er det at gøre det igen."

Og der må jeg bare sige, at der er noget om snakken. For alle de gange jeg har fejlet, har jeg reelt ikke troet på, at jeg kunne nå i mål. Og jo mere jeg gør noget, jo nemmere er det at blive ved.

Jeg har valgt at starte en instagram, hvor jeg forsøger at arbejde på mig selv.

Den handler KUN om min livsstilsændring, og herinde har jeg besluttet mig for, at dele alt jeg erfarer undervejs. For jeg lærer en masse. Og selvom jeg ikke er ekspert i vægttab, så er jeg ekspert i at prøve at tabe mig. Det her projekt handler om, at blive den bedste version af mig selv. Derfor synes jeg kun, at det er passende, at kalde projektet for: BecomingHelena 

 

Sådan holder jeg motivationen under vægttab

Når jeg træner, så sørger jeg for at gøre det til en positiv oplevelse. Og det kan hjælpe hvis jeg fx har et par tights på, som jeg elsker, eller føler mig lækker i. Det kan hjælpe at tænke på alle de gode ting træningen gør for mig. Eller at lave noget træning såsom dans, hvor jeg lader hjernen slå fra og bare “føler” den i lidt tid.

Men når det kommer til tights, så er der tre modeller, som ALTID får mig til at have det godt:

HUMMEL® - CLEA SEAMLESS LEGGINGS - Disse er aldrig et miss for mig. Jeg elsker pasformen, og så elsker jeg, at man kan få dem i SÅ mange farver.

HUMMEL® - CHRISTEL SEAMLESS TIGHTS - Jeg glemmer ikke første gang jeg fik sådan et par på. Det var et match. Og jeg tror, at de passer til alle, uanset hvor lille, stor eller brednumset man er.

GYM GLAMOUR - MIMI SEAMLESS LEGGINGS - OMG! Jeg er faktisk ikke så meget til scrunch, men de her tights? De sidder præcis som de skal, og er så bløde i materialet. Love them!

Nogle gange kan det være motivation i sig selv, at tage træningstøj på. I hvert fald så synes jeg, at det hjælper mig at finde og holde fast i de små ting som i sidste ende sammensætter de dele, som mit liv består af. Jo flere ting der kan give mig glæde ved at træne, jo bedre. Og hvis træningstøj kan give mig lidt glæde, så hey, hvorfor ikke bruge det som motivator også?

Kort sagt

Det var lidt om mig. Jeg håber, at du synes det var sjovt at læse med. Hop endelig ind på instagram (@becominghelena), og følg med, hvis du har lyst. Og hvis der er en ting som jeg håber, at du tager med fra indlægget, så er det at du skal huske at tro på dig selv, og tro på at du kan opnå dine mål. Dit liv er for kort til, at du ikke lever det fuldt ud.

Læs næste

SOLBRILLE TRENDS
Squatproof - Leggings og shorts!

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.